Χριστίνα Αλεξοπούλου: Προτεραιότητα η ασφαλής μεταφορά των μαθητών

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προέβη στην έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων της Υπουργικής Απόφασης του 2014 (17910/1255/2014): για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.

 Είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικού καθίσματος σε παιδιά κάτω των 150cm/36kg σε καθίσματα επιβατών που είναι εκτεθειμένα (δεν υφίσταται έμπροσθεν αυτών, κάθισμα επιβάτη) και σε καθίσματα επιβατών που είναι εφοδιασμένα με ζώνες τριών σημείων. Δόθηκαν οδηγίες για τη διαδικασία πιστοποίησης των λεωφορείων.

Η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:

«Τα παιδιά πρέπει να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας, όπως όλοι μας, τα διδάσκουμε εμπράκτως. Η ασφαλής μεταφορά τους είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Η βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης και είναι εκ των βασικών στόχων που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός.

Τα παιδιά κάθονται πάντα στο πίσω μέρος του οχήματος και επιπλέον, χρησιμοποιείται για την ασφαλή μεταφορά τους, ειδικό κάθισμα έως ότου φτάσουν 150cm/36kg. Αξιοποιώντας τη γνώση από τη διάδοση καλών πρακτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσαμε σε διευκρινιστικές εγκυκλίους μιας Υπουργικής Απόφασης που λήφθηκε πριν από 9 χρόνια. Η επαύξηση και η επικαιροποίηση αποτελούν πρόκριμα για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com