ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ένα χωριό πρότυπο χάρη στον εθελοντισμό των κατοίκων του! (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή παράπονα και διαμαρτυρίες συμπατριωτών μας που είδαν το φως της δημοσιότητας το φετινό καλοκαίρι και αφορούσαν σημεία των χωριών μας που είχαν ξερόχορτα και ακλάδευτα δένδρα, ακαθάριστους κοινόχρηστους χώρους νεκροταφείων, προαύλια σχολείων, περιφράξεις κλπ, εμείς στο KNet είμαστε ίσως οι τελευταίοι που θα λέγαμε ότι ο Δήμαρχος δεν έχει ευθύνη.

Όμως,

Λόγω του ότι έχουμε την τύχη ή την ατυχία, ο δήμος μας να είναι αχανής, ίσως ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα, κάποια πράγματα όπως η καθαριότητα των χωριών μας και μάλιστα των απομακρυσμένων, μπορεί πολλές φορές να μην είναι η ενδεδειγμένη ή να μην γίνεται στον κατάλληλο χρόνο όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι που έρχονται οι επισκέπτες.

Κάποια χωριά, με την βοήθεια των τοπικών προέδρων και των συλλόγων τους, όπως για παράδειγμα το Κρυονέρι Καλαβρύτων, έχουν βρει τη λύση, η οποία δεν είναι άλλη από την προσφορά εθελοντικής εργασίας, ολόκληρο το χρόνο. 

Αυτή η εθελοντική εργασία, είναι που έχει κάνει το Κρυονέρι Καλαβρύτων ένα χωριό πρότυπο!

Το αποτέλεσμα είναι να φιλοξενεί πλήθος επισκεπτών, όχι μόνο από τα γύρω χωριά αλλά ακόμα και από την Πάτρα, οι οποίοι έρχονται μόνο και μόνο για να απολαύσουν την όμορφη πλατεία, τα νερά από τις βρύσες, καθώς και τους μεζέδες με το τσιπουράκι το χειμώνα και τις παγωμένες μπύρες το καλοκαίρι στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού!

Ειδικά φέτος το καλοκαίρι, το επισκέφθηκαν ακόμα και τουρίστες από το εξωτερικό, οι οποίο απόλαυσαν την φιλοξενία των ντόπιων.

Για να πάρουμε ένα δείγμα της εθελοντικής προσφοράς των κατοίκων του χωριού, δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο με τίτλο "Εθελοντισμός", από το φύλλο Ιουλίου - Αυγούστου 2021, της διμηνιαίας εφημερίδας "Εδώ Κρυονέρι" που εκδίδει ο σύλλογος.

Συνεχίστηκε σε όλη την καλοκαιρινή περίοδο η προσφορά εθελοντικής εργασίας στο χωριό μας.

Ο Κώστας Ντάλας, ο Παντελής Καραπάνος και ο Σπύρος Σκούρας, φρόντισαν η βρύση μας να είναι πάντα καθαρή.

Επίσης ο Κώστας Ντάλας και η Ευαγγελία Δαραβέλα φρόντισαν να ποτίζουν τα λουλούδια της πλατείας και του κεντρικού δρόμου του χωριού.

Οι Γιάννης και Παντελής Καραπάνος διατήρησαν όλο το καλοκαίρι την εκκλησία μας σε άριστη κατάσταση και εκτέλεσαν εργασίες ύδρευσης και αποχέτευσης στην αυλή της και στην παιδική χαρά.

Ο Κώστας Βερικάκης ασβέστωσε τα δένδρα της παιδικής χαράς το τοιχάκι  που χωρίζει την εκκλησία από την παιδική χαρά, σημεία του νεκροταφείου  και άλλους χώρους του χωριού. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

 

Β. Αποστολόπουλος

 

βρυση

 

εκκλησια

 

σχολειο

 

παπιες

 

καφενειο

 

πλατεια

 

ταμπελα

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com