Στα Καλάβρυτα η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για το discoverkalavrita.gr

Σε λίγες εβδομάδες, μέσα στον Σεπτέμβριο, στην επίσημη παρουσίαση του νέου τουριστικού διαδικτυακού τόπου του Δήμου Καλάβρυτων discoverkalavrita.gr, που ήδη λειτουργεί σε πειραματική φάση, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη θα βρεθεί στα Καλάβρυτα, σε μια σημαντική ημερίδα με σκοπό την γενικότερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και τα επόμενα βήματα.

Το πρωί της Τετάρτης 4/8/2021, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη μετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο Καλαβρύτων, στην οποία παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων Βασίλης Κουτρουλάκης και εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Καλαβρύτων ο οποίος εστίασε στη σημαντική συμβολή του Τουρισμού στην περιοχή αλλά και στην ανάγκη υποστήριξης εκ μέρους του Υπουργείου πρωτοβουλιών που θα ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη, με άξονες όχι μόνο το Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά και την δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών 365 μέρες το χρόνο, με αναφορά στις φυσικές ομορφιές σ’ όλο το Δήμο Καλαβρύτων και στο ιστορικό φορτίο του.

Στην τοποθέτηση του ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συμφώνησε ότι η περιοχή Καλαβρύτων είναι σημαντικό κεφάλαιο στο τουριστικό προϊόν της χώρας και άρα τοποθετείται ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου και το ενδιαφέρον του είναι διαρκές και δεδομένο.

Ομοίως ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας και στην στήριξη των πρωτοβουλιών του Δήμου Καλαβρύτων.

Ακολούθησε, για περισσότερο από μια ώρα, εκτενής συζήτηση με την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη η οποία, κατ’ αρχάς, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της για τον νέο τουριστικό διαδικτυακό τόπο του Δήμου Καλαβρύτων discoverkalavrita.gr, σημειώνοντας ότι θ’ αποτελέσει σημαντικό «εργαλείο» για την προβολή των Καλαβρύτων και «μοχλό» προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών, σε κάθε περίοδο του χρόνου.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι κ.κ. Βασιλόπουλος και Κουτρουλάκης, έθεσαν στην Υφυπουργό μια σειρά ζητημάτων, με προτεραιότητα την ανάδειξη τουριστικών δραστηριοτήτων που θα αποτελέσουν εφαλτήριο και νέων, εναλλακτικών μορφών Τουρισμού για κάθε περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, όπως παραποτάμιοι ποδηλατοδρόμοι, μονοπάτια σύνδεσης των πολλών αξιοθέατων, επισκέψιμων χώρων, ιστορικών, θρησκευτικών και αρχαιολογικών μνημείων, ανάπτυξη του Καγιάκ και του αεραθλητισμού με τη δημιουργία του διαδρόμου προσγείωσης μικρών αεροσκαφών, καθώς και των δυνατοτήτων για διοργάνωση και θεσμοθέτηση εκδηλώσεων, ημερίδων κ.α.

Κάτι που η κ. Ζαχαράκη θεώρησε ως ενδεδειγμένη και αυτονόητη επιλογή, σε μια περιοχή που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις του στόχου για Τουρισμό χωρίς χρονική περιοδικότητα και σαιζόν αιχμής.    

Είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι κατατέθηκε και πρόταση ώστε, με voucher, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απ’ όλη τη χώρα και μέσω του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας , να επισκεφθούν τα Καλάβρυτα, να φιλοξενηθούν στην Μαθητική Εστία Κλειτορίας και να γνωρίσουν τον τόπο απ’ όπου 200 χρόνια πριν ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, και συμφωνήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες υλοποίησής της .

Στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε επίσης η διοργάνωση ημερίδας τον Σεπτέμβριο στα Καλάβρυτα, παρουσία της Υφυπουργού κυρίας Ζαχαράκη και με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς του Τουρισμού με θέμα εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του νέου τουριστικού σάιτ του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υφυπουργός, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, περιηγείτο συνεχώς στο νέο τουριστικό σάιτ του Δήμου Καλαβρύτων discoverkalavrita.gr, σημειώνοντας την ανάγκη και τη στήριξή της, ο ιστότοπος να προβληθεί μέσω του Υπουργείου αλλά και του ΕΟΤ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com