Ανακοίνωση Μάρκου - Αναγνωστοπούλου για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων

Κοινή ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, εξέδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κοινή ανακοίνωση των δύο βουλευτών έχει ως εξής:

Πάνω από 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων, ‘’απεγκλωβίστηκαν΄΄ από την βάσανο των ελληνικών Πανεπιστημίων, χάρη στις ιδεοληπτικές εμμονές της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Και εδώ αρχίζει η καταστροφή. Χιλιάδες θέσεις εισακτέων που δεν θα καλυφθούν εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), θα συρρικνώσουν και θα σβήσουν από τον χάρτη περίπου 40-60 τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων. Αποψιλώνεται η Αρχιτεκτονική Πάτρας, το τμήμα Γεωλογίας, όπως και πολλά άλλα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ούτε ένας εισακτέος από Γενικό Λύκειο στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης!

Οι ίδιοι αυτοί πίνακες των βάσεων, οι πίνακες της ντροπής , η ΕΒΕ ως άλλη διαδικασία φυσικής επιλογής, θέτουν το μείζον πολιτικό ζητούμενο. Αυτή η κυβέρνηση της εμφύλιας όξυνσης, είναι σαφές πια ότι επιδιώκει την βίαιη αποδιάρθρωση της κοινωνικής κινητικότητας. Είναι ξεκάθαρο πια ότι απενοχοποιεί τις κάθετες ταξικές διακρίσεις και μαζί με τις θέσεις που φρόντισε να χαθούν, χάνεται συνολικά και το βασικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης: η Παιδεία ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Εξάλλου μια μέρα πριν την ανακοίνωση των βάσεων, η σημειολογική αξία του κυνισμού του Πρωθυπουργού, ο οποίος ταξιδεύει για να ‘’εγκαταστήσει’’ το παιδί του που ξεκινά σπουδές στο Yale, εμπεριέχει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ,για το ποιος είναι ο επικυρίαρχος αυτής της χώρας. Να τσακίσουμε με κάθε τρόπο την αλαζονική διακυβέρνηση τους!

Καλή δύναμη και συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές που ανοίγουν την πόρτα του Πανεπιστημίου. Καλή δύναμη και συγχαρητήρια και σε όλα παιδιά που σε τόσο αντίξοες συνθήκες προσέκρουσαν στην αναλγησία αυτής της κυβέρνησης!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com