Ερώτηση Αλεξοπούλου σε Γεωργιάδη για την Επαναλειτουργία πολιτιστικών συλλόγων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με αφορμή την αγωνία που εκφράζουν οι συμπολίτες μας για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών συλλόγων.

Η Βουλευτής ζητά από τον κ. Υπουργό να εξετάσει, την έναρξη των δραστηριοτήτων των συλλόγων με τα ανάλογα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως ισχύουν και στο χώρο της εστίασης – ψυχαγωγίας αλλά και των γυμναστηρίων, με τη συμμετοχή εμβολιασμένων στους χώρους διεξαγωγής των δραστηριοτήτων και την επιλογή των rapid test. Η συντονισμένη και συνεχής προσπάθεια της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας μπορεί να συμπεριλάβει και την επαναλειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων, στην επανεκκίνηση του πολιτισμού κάτω από τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Η κα Αλεξοπούλου τονίζει πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι  αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο της ζωής κάθε τόπου και μέσα από την ατομική και συλλογική έκφραση, συμβάλλουν στην διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και στην διατήρηση της καλής ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων.

Ακολουθεί η ερώτηση της κας Αλεξοπούλου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία πολιτιστικών συλλόγων
 

Κατά τις ανακοινώσεις σας για τα νέα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 που θα ισχύσουν για τους κλειστούς χώρους την περίοδο 13/09/2021 έως 31/03/2022,δεν συμπεριλήφθηκε ο ΚΑΔ. 94.99.16, με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων σε όλη την Επικράτεια, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από το Νοέμβριο του 2020. 

 Κάθε πολιτιστικός φορέας αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της ζωής, του τόπου, που μέσα από την ατομική και συλλογική έκφραση, την ψυχαγωγία, τη χαρά, την επιμόρφωση κι ανάπτυξη της ευρύτερης πολιτιστικής δραστηριότητας συμβάλλει στην διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και στην διατήρηση της καλής ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων. Παράλληλα οι πολιτιστικοί σύλλογοι στηρίζουν την τοπική οικονομία και παράγουν θέσεις εργασίας για χοροδιδασκάλους, μουσικούς, ηχολήπτες, χοράρχες, κατασκευαστές ενδυμασιών κ.ά. 

Σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας τα αποτελέσματα είναι και προφανή και δυσάρεστα για τον πολιτισμό, την οικονομία αλλά και την ψυχική υγεία των Ελλήνων πολιτών. 

Με βάσει τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός

Προτίθεστε να συμπεριλάβετε την έναρξη των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών συλλόγων, με τα ανάλογα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως ισχύουν και στον χώρο της εστίασης – ψυχαγωγίας αλλά και γυμναστηρίων, με τη συμμετοχή εμβολιασμένων στους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων και την επιλογή των rapid test;

    H Ερωτώσα Βουλευτής

    Χριστίνα Αλεξοπούλου
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com