Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας για το άνοιγμα των σχολείων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους.

Καλωσορίζουμε τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους δίνοντας την υπόσχεση στους δεύτερους ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καλυφτούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς.

Συνάδελφοι , ένα ακόμα άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία παραμένει ίδια.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ο Σύλλογος μας απαίτησε άμεσα μέτρα για την πανδημία και την εξάπλωση του 4ου, ακόμα πιο σφοδρού κύματος, που ήταν προ των πυλών. Η κυβέρνηση επιλέγει να μην πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κλάδος απέδειξε με τη στάση του ότι είναι συνεπής απέναντι στα υγειονομικά μέτρα, έβαλε πραγματικά πλάτη χωρίς καμία βοήθεια, προκειμένου να κρατήσουν οι μαθητές μια στοιχειώδη έστω επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία:

  • Φρόντισε για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όσο τα σχολεία ήταν ανοιχτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση ακολουθούσε την πολιτική της μάσκας-αερόστατο και του παγουρίνο και τις αντιεπιστημονικές θεωρίες ότι «στα σχολεία δε μεταδίδεται ο κορωνοϊός» ή ότι σε «τάξεις με λιγότερους μαθητές κολλάει πιο εύκολά»!!

  • Στήριξε με προσωπικό κόπο και κόστος την εκπαιδευτική διαδικασία, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά, χωρίς καμία βοήθεια.

  • Σχεδόν το 80% των συναδέλφων έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αρκετοί συνάδελφοι έχουν νοσήσει.

Ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Θεωρούμε το εμβόλιο ένα σημαντικό όπλο της επιστήμης απέναντι στην πανδημία. Ο συνάδελφοι μας ανταποκρίθηκαν .

Ωστόσο θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την ανυπαρξία μέτρων προβάλλοντας τους ελάχιστους που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο και παίρνοντας τιμωρητικά μέτρα όπως να πληρώνουν τα τεστ ενώ σε άλλες επαγγελματικές ομάδες είναι δωρεάν.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη :

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς εμβολιασμένους και μη και για τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.

  • Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού αλλά και για να καλυφθούν πιο εύκολα οι ελλείψεις των μαθητών στη διδακτέα ύλη εξ’ αιτίας της πανδημίας.

  • Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

  • Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά - παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

 

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

 

Ο Πρόεδρος

Νίκος Θεοδωρόπουλος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Παλαρμάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com