Αλληλεγγύη στον αγώνα απολυμένης εκπαιδευτικού

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην απολυμένη εκπαιδευτικό Β.Β., μέλος του ΣΙΕΛ Αχαΐας, η οποία διεκδικεί δικαστικά την επαναπρόσληψή της στο Αρσάκειο Πατρών.

Τον Ιούνιο του 2020 η εκπαιδευτικός Β.Β, η οποία μέχρι τότε εργαζόταν στα Αρσάκεια της Πάτρας, απολύθηκε από τα εν λόγω σχολεία , επειδή συνυπέγραψε ένα κείμενο επιφυλάξεων από κοινού με τα 2/3 του συλλόγου διδασκόντων για τη χρήση κάμερας στις τάξεις, διατυπώνοντας ταυτοχρόνως πρόταση για έναν εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Νωρίτερα, το Μάιο του 2020 είχε ανακοινωθεί στους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων ως ειλημμένη απόφαση η τοποθέτηση κάμερας στις τάξεις άμα τη επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Στο τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς, λοιπόν, η εκπαιδευτικός ενημερώθηκε ότι καταγγέλλεται η σύμβασή της, που έληγε και δεν ανανεώθηκε όπως αναμενόταν.

Η μη ανανέωση της σύμβασης της εκπαιδευτικού επειδή εξέφρασε επιφυλάξεις για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όχι μόνο αγνόησε την αγωνία των εκπαιδευτικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου με κάμερες στην τάξη, όπως αποτυπώθηκε σε συλλογική επιστολή υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων, αλλά προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφου.

Οι κάμερες δεν έχουν καμία δουλειά στις σχολικές τάξεις! Σε μια περίοδο πανδημίας, όπου ήταν δύσκολο να υπάρξει οργανωμένη απάντηση, η κυβέρνηση πρότεινε αιφνιδιαστικά το συγκεκριμένο μέτρο για να διευκολύνει τους μεγαλοσχολάρχες να εισπράξουν ακέραια τα δίδακτρα.

Στον δικαστικό αγώνα της απολυμένης εκπαιδευτικού αναγνωρίζουμε τον συλλογικό αγώνα που δίνουν συνάδελφοι/ισσες από την εκπαιδευτική κοινότητα για ποιοτική παιδεία, με βάση παιδαγωγικά κριτήρια και όχι τα οικονομικά συμφέροντα του κράτους και των μεγαλοσχολαρχών. Αναγνωρίζουμε επίσης την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των εργαζομένων να εκφράζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας στους χώρους εργασίας μας και να εργαζόμαστε σε συνθήκες που δεν προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εκπαιδευτικό των Αρσάκειων Σχολείων και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της

 

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

 

Ο Πρόεδρος

Νίκος Θεοδωρόπουλος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Παλαρμάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com