Η... αλεπού τα σταφύλια, ο δήμαρχος και οι... επίσημοι. (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

Γενική ήταν η κατακραυγή από φορείς αλλά και μεμονωμένους πολίτες, για το Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, με αφορμή την αδυναμία του να πει έστω και μια λέξη και να αντιδράσει, στο "γύρισμα της πλάτης" του Πρωθυπουργού, Υπουργών και της κας Γιάννας Αγγελοπούλου, στα Καλάβρυτα και την ιστορία τους, παρά τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει.

Να σημειώσουμε ότι ενώ προσκλήθηκαν επισήμως από το Δήμο Καλαβρύτων, δεν παρέστησαν στην εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερία», που έγινε την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, στο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821.

Αντί αυτού, φαίνεται πως "δόθηκε γραμμή" από το Δημαρχείο, να περάσει προς τα έξω η άποψη ότι... "δεν έγινε και τίποτα αφού η ιστορία δεν αλλάζει και όλα αυτά που γράφονται και λέγονται είναι απλά μια... επισημολατρεία ".

Την απάντηση σε όλα αυτά, δίνει ο αρχαίος Έλληνας μυθοποιός και μυθογράφος Αίσωπος, που θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία, με το μύθο του που έχει τίτλο "Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ" και παραθέτουμε παρακάτω:

Μια πολύ πεινασμένη αλεπού περπατούσε ψάχνοντας να βρει κάτι να φάει κι έτσι έφτασε σε ένα αμπέλι γεμάτο ζουμερά σταφύλια. Τα σταφύλια φαινόταν πεντανόστιμα αλλά κρεμόταν από τα κλαδιά και τα κλαδιά ήταν ψηλά. Στην προσπάθειά της να αρπάξει τους ζουμερούς καρπούς η αλεπού προσπάθησε να τους φτάσει πηδώντας. Πηδούσε και προσπαθούσε, πηδούσε και προσπαθούσε για πολύ ώρα, αλλά δεν κατάφερνε να τα φτάσει, παρ’ όλες τις προσπάθειες…

Όταν μετά από ώρα κουρασμένη από την προσπάθεια κατάλαβε ότι δε θα τα φτάσει κούνησε το κεφάλι και είπε στον εαυτό της: «Εντάξει δεν πειράζει… Τα σταφύλια άλλωστε φαίνονται ξινά δε θα ‘ναι και τόσο νόστιμα…»

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Είναι εύκολο να υποτιμάμε αυτό που δεν μπορούμε να καταφέρουμε...

Β. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com