Το απόλυτο μπάχαλο στην πλατεία της Κλειτορίας

...κάποιοι φαίνεται ότι έχουν "μπάρμπα την Κορώνη" και κάνουν ότι θέλουν, ενώ η πλειοψηφία των καταστηματαρχών συμμορφώνονται τηρώντας πλήρως τα συμφωνηθέντα.

Το απόλυτο μπάχαλο φαίνεται ότι επικρατεί στην ανακαινισμένη πλατεία της Κλειτορίας, όπως προκύπτει από την ανοικτή επιστολή ενημέρωσης, που εξέδωσαν ο πρόεδρος και μέλη του συμβουλίου κοινότητας.

Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών, όπως επίσης προκύπτει από την επιστολή, συμμορφώνονται τηρώντας πλήρως τα ατύπως συμφωνηθέντα, ενώ κάποιοι άλλοι συμπεριφέρονται λες κι έχουν "μπάρμπα την Κορώνη" και κάνουν ότι θέλουν.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, που αδυνατεί πλήρως να επιβάλλει την τάξη, υποκύπτοντας για ακόμα μια φορά στα μικροπολιτικά συμφέροντα, εις βάρος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου και μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλειτορίας:

Επιστολή ενημέρωσης

Άτυπα και από το Πάσχα, δόθηκε και λόγω του covid - 19, από το δήμο Καλαβρύτων, με τη σύμφωνη γνώμη του κοινοτικού συμβουλίου και σε συνεννόηση με τον εργολάβο, άδεια στα μαγαζιά της πλατείας της Κλειτορίας, προκειμένου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους.

Να σημειωθεί, ότι οι εργασίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και η πλατεία δεν έχει παραδοθεί. 

Έχει ανακαινιστεί 100%, έχει μεγαλώσει κατά πολύ και με χώρους κοινόχρηστους, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους προϋπάρχοντες, όσο και από νέους καταστηματάρχες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με πρόσφατο αίτημά τους και έχουν πρόσοψη στην πλατεία (Παναγιώτης Γιαννούλιας – Μουριές).

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και από άτομα τα οποία δεν επιθυμούν να καθίσουν στα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών, ενώ έχουν προβλεφθεί και ζωτικοί χώροι για παιχνίδι των παιδιών, που πριν δεν υπήρχαν.

Ενώ μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου, (παραμονή της εκδήλωσης με τον Μπάμπη Τσέρτο) και τα πέντε μαγαζιά πέριξ της πλατείας είχαν συμμορφωθεί απόλυτα με τα ατύπως συμφωνηθέντα, όσον αφορά τους χώρους για τα τραπεζοκαθίσματα, ξαφνικά, ένα από τα πέντε, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ανέβασε τραπεζοκαθίσματα επάνω στην πλατεία και μπροστά από το Ηρώο!!!

Προφανώς δεν έφτανε ο χώρος που κατά παρέκκλιση και με τροποποίηση του σχεδίου της πλατείας, (παρά την ομόφωνη αρνητική εισήγηση του κοινοτικού συμβουλίου), φτιάχτηκε, ειδικά γι’ αυτό, με κατάργηση του πρασίνου και δημιουργία διαδρόμου για εύκολη πρόσβαση προς το χώρο του μαγαζιού.

Το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι: Ο διάδρομος τελικά φτιάχτηκε, για πρόσβαση στο μαγαζί και στα σπίτια ή για να μπορεί το συγκεκριμένο μαγαζί να βγάζει τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία και μπροστά από το Ηρώο βεβηλώνοντας με αυτό τον τρόπο το μνημείο;

Επειδή ο κόσμος, βλέποντας την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, απευθυνόμενος στον πρόεδρο και στα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, ρωτούσε τι τελικά ισχύει, ο πρόεδρος κ. Γ. Παπακανέλλος έστειλε την αστυνομία, αφού πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κοπεί πρόστιμο σε κανέναν, σε όλα τα μαγαζιά, προκειμένου να ελεγχθούν οι άδειές τους.

Διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα από τα πέντε μαγαζιά ήταν συμμορφωμένα βάση της άτυπης συμφωνίας, ενώ όταν ρωτήθηκε το πέμπτο, η απάντηση προς το αστυνομικό όργανο ήταν ότι, έχει δοθεί εντολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σ. Δουκλιά και από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθαν. Παπαδόπουλο.

Σε επικοινωνία του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου κ. Παπακανέλλου με το δήμαρχο Καλαβρύτων, ο κ. Παπαδόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έχει δώσει ο ίδιος κάποια εντολή.

Στην προτροπή του κ. Παπακανέλλου να επικοινωνήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος με το αστυνομικό όργανο, ουδέποτε ο κ. Παπαδόπουλος το έπραξε. Αντίθετα, το αστυνομικό όργανο κάλεσε τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος του είπε, ότι δεν έχει δώσει καμία εντολή και “κάνετε ότι νομίζετε”.

Επίσης, σε επικοινωνία του κ. Παπακανέλλου με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Μιχαλόπουλο, ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή στους καταστηματάρχες να ανεβάσουν επάνω στην πλατεία τα τραπεζοκαθίσματα, για δύο μέρες, που θα διαρκούσε η εκδήλωση (άραγε με ποια αρμοδιότητα έδωσε ο κ. Μιχαλόπουλος τέτοια άδεια;)

Από τότε, έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα και ακόμα τα τραπεζοκαθίσματα, (ΜΟΝΟ  του συγκεκριμένου μαγαζιού), βρίσκονται ακόμα επάνω στην πλατεία.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από τον αντιδήμαρχο κ. Σαμαρτζόπουλο, σήμερα έρχεται επιτροπή από το Δήμο Καλαβρύτων προκειμένου να ελέγξει τις άδειες των καταστημάτων.

Το ερώτημα όμως το οποίο απασχολεί τον καθένα είναι,

πως νομιμοποιείται η συγκεκριμένη επιτροπή να κάνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που δεν έχει παραδοθεί ακόμα η πλατεία;

Ποιος νόμος τελικά θα ισχύσει; της επιτροπής του δήμου, ή του υγειονομικού πρωτοκόλλου;


Ο Πρόεδρος Κοινότητας Κλειτορίας 
Γ. Παπακανέλλος

Τα μέλη
Γ. Μηλιτσόπουλος
Μ. Ντόλκα
Δ. Μετζέλος

 

v

 

v

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com