Eρώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τη στήριξη των γυμναστηρίων

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητάει τη λήψη μέτρων στήριξης των γυμναστηρίων.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Ο κλάδος των γυμναστηρίων υπέστη μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω της παρατεταμένης πανδημικής κρίσης, αφού παρέμεινε κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου εξακολουθούν να αυξάνονται μέχρι και σήμερα, εξαιτίας του υγειονομικού πλαισίου λειτουργίας τους και των περιορισμών που αναμένονται να ισχύσουν αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Αχαΐας (αντιπροσωπεύει 95 γυμναστήρια στον Νομό), τα μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις 13.9.2021 και προβλέπουν την υποχρεωτική διενέργεια rapid test στους ανεμβολίαστους αθλούμενους, αναμένεται να αποθαρρύνει τους πολίτες από την εγγραφή τους σε γυμναστήρια, εξαιτίας του ιδιαίτερα υψηλού οικονομικού κόστους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά περιθώρια τείνουν να εξαντληθούν για τους επαγγελματίες του κλάδου, αφού η μείωση των εγγραφών σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, υπερβαίνει το 50%. 

Από την άλλη μεριά, η επικείμενη εφαρμογή των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων αναμένεται να δυσχεράνει περαιτέρω την υφιστάμενη κατάσταση, αφού τα ποσοστά των ανεμβολίαστων νέων -που παραδοσιακά αποτελούν την πλειοψηφία των μελών τους- παραμένουν αρκετά υψηλά.

Συνεπώς, η λήψη άμεσων μέτρων στήριξης, όπως η δωρεάν διάθεση ενός rapid test ανά εβδομάδα για κάθε αθλούμενο, η επιδότηση των ενοικίων, η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού και η δημιουργία νέου προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής, είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη λήψη μέτρων στήριξης των γυμναστηρίων και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων._

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com