Τώρα που θυμήθηκαν τον Αρχαίο Κλείτορα, ελπίζουμε να μη μείνουν μόνο στις φωτογραφίες...

Διαβάζοντας κανείς την ειδησεογραφία στα διάφορα τοπικά site, διαπιστώνει μια κινητικότητα που έχει να κάνει με ανάληψη πρωτοβουλιών και τη διαμόρφωση δράσεων με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του "Αρχαίου Κλείτορα" και την ανάπλαση των πηγών του Λάδωνα. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός Αρχαιολογικού Πάρκου στην Κλειτορία, στον χώρο του Αρχαίου Κλείτορα, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αειφορίας και την βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, με τον αντιδήμαρχο Κλειτορίας Ασημάκη Μιχαλόπουλο, τον βοηθό δημάρχου Σωτήρη Δουκλιά, τους εκπροσώπους συλλογικών πολιτιστικών φορέων και τον πρόεδρο του ΕΟΣ, συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων δράσεων, με στόχο την προβολή. Συμφωνήθηκε το θέμα να προωθηθεί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και διάθεση να συνδράμουν ενεργά στην προσπάθεια.

Ειδικότερα: > Να κατασκευαστούν ενημερωτικές πινακίδες με την καθοδήγηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, εκτός και εντός του χώρου, για τους επισκέπτες, ώστε να προβληθεί ο ιστορικός πλούτος καιν η περιοχή να αναδειχθεί. > Να διενεργηθούν μικρής κλίμακας ανασκαφές και τομές σε συγκεκριμένα σημεία του αρχαιολογικού χώρου, αφού εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή για άμεσο ξεκίνημα των εργασιών. > Να δημιουργηθεί χώρος στην Κλειτορία, για προβολή του Αρχαίου Κλείτορα και τοποθέτηση ευρημάτων, που θα είναι προσβάσιμος και επισκέψιμος.

Επειδή πιστεύω ότι από μόνες τους οι ταμπέλες στους αρχαιολογικούς χώρους δεν προσφέρουν τίποτα εκτός από το να εξασκούνται στο σημάδι οι κυνηγοί, να υπενθυμίσουμε ότι από το 2015 είχα δημοσιεύσει στο KalavrytaNet μια σειρά άρθρων, (δείτε τα στο τέλος του παρόντος άρθρου), που αφορούσαν την ανάγκη ανάδειξης του αρχαιολογικού θησαυρού της περιοχής μας και ότι έπρεπε τα έργα αυτά να είχαν ενταχθεί ήδη από τότε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εκτός από τον Αρχαίο Κλείτορα, είχα επισημάνει ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι Αρχαίοι Λουσοί, το Κάστρο της Ωριάς, η Αρχαία Ψωφίδα, ο Αρχαίος Πάος, το Κλήμα Παυσανία και τόσα άλλα που θα μπορούσαν με την κατάλληλη αξιοποίηση να προσελκύσουν τουρίστες στην περιοχή μας. Πιστεύω ότι, όχι μόνο ο Αρχαίος Κλείτορας, αλλά όλοι οι χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαβρύτων πρέπει να ενταχθούν, ίσως σε ένα επόμενο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027 αν και εφόσον υπάρξει, ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, ώστε να αναδείξουν το Δήμο Καλαβρύτων σε έναν από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς προορισμούς της χώρας μας. Ελπίζω αυτή τη φορά, να μη μείνουν όλοι οι... "αρμόδιοι" μόνο στις φωτογραφίες, αλλά να δούμε ένα ενδιαφέρον και σοβαρό σχέδιο για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής μας να υλοποιείται! Β. Αποστολόπουλος Β. Αποστολόπουλοςhttps://www.kalavrytanet.com/kalavryta-perimenontas-na-chionisei-chanoy…   https://www.kalavrytanet.com/kalavryta-enas-archaiologikos-choros-molis…

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.