Ο Θανάσης Ζησιμόπουλος, με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κυριακόπουλου

Έπραξε σωστά, που έστω και καθυστερημένα, ο Δήμος και ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος τίμησε το συμπατριώτη μας Δημήτρη Κυριακόπουλο, νεκρό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Νεκροταφείου Καλαβρύτων.

Ο Μίμης πράγματι κτυπήθηκε με σίδερο από τους αφιονισμένους αστυνομικούς έξω από το Πολυτεχνείο και πέθανε κατά την μεταφορά του στις πρώτες βοήθειες, όπως πολύ σωστά περιγράφει ο Β. Αποστολόπουλος στον ιστότοπο "KalavrytaNet".

Τα στοιχεία και τις συνθήκες του θανάτου του, καταθέσαμε εγώ και ο μετέπειτα δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Λογοθέτης, στον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, σαν μέλη μιας επιτροπής για την ανεύρεση νεκρών που είχε συσταθεί μετά το Πολυτεχνείο και είναι ακριβώς όπως μας τα διηγήθηκε η σύζυγός του, που τον βρήκε και τον μετέφερε.

Τον Μίμη είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά και να συζητήσω πολλές φορές μαζί του.

Ήταν ένας άνθρωπος υπερήφανος, βαθιά δημοκρατικός και αριστερός.

Αγωνιστής της ζωής και της τάξης του.

Ένας πραγματικός λεβέντης με όλη τη σημασία της λέξης.

Αποτελεί επιβαλλόμενο χρέος, τιμή και υπερηφάνεια για τους συμπατριώτες του και θα συμφωνήσω με τη θέση του Δημήτρη Κατσικόπουλου, για την μετονομασία άμεσα ενός δρόμου της πόλης μας σε "Δημήτρη Κυριακόπουλου".

 

Θανάσης Ι. Ζησιμόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com