Τελικά ποια είναι τα "πόπολα" στον δήμο Καλαβρύτων;

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

"Όταν δεν θες να παλέψεις για τα δικαιώματά σου, όταν δεν θες να σηκωθείς από τον καναπέ σου για να διεκδικήσεις ότι σου ανήκει, όταν θες να τα έχεις καλά με όλους για να απολαμβάνεις την ηδονή της εξουσίας, όταν έχεις μάθει μία ζωή να σκύβεις το κεφάλι σε ότι κι αν σου κάνουν, τότε επικαλείσαι ότι....... όλα γίνονται στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού..." αναφέρει στο πρόσφατο άρθρο του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Θεόδωρος Κ. Νασιώτης.

Και συνεχίζει λέγοντας: "... το λες και στο “πόπολο” να το καταπιεί και να το χωνέψει, και γυρνάς από την άλλη πλευρά και συνεχίζεις  τον ύπνο του δικαίου".

Πριν λίγο καιρό αναφερθήκαμε από το KNet, στις ατομικές ειδοποιήσεις προ... βεβαίωσης με συνολικό ποσό 148,80 ευρώ ανά νοικοκυριό, που επιμερίζονταν στο ετήσιο πάγιο τέλους αποχέτευσης έτους 2021 ποσού 86,80 ευρώ και στο δικαίωμα σύνδεσης με την αποχέτευση, ποσού 62 ευρώ.

Επειδή όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, πολύ συμπατριώτες μας μάλλον δεν είναι "πόπολα", ζήτησαν όπως είχαμε τότε αναφέρει, εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Καλαβρύτων σχετικά με τα παραπάνω ποσά, τον τρόπο υπολογισμού τους, όπως επίσης και το λόγο που δεν λαμβάνονται υπόψη οι μετρήσεις των εγκατεστημένων υδρομέτρων.

Η απάντηση που δόθηκε από το δήμο είναι η ακόλουθη:

"...σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 123/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, (ΑΔΑ: ΩΘΩΙΩΕ9-11Ν) επιβλήθηκαν το τέλος-δικαίωμα σύνδεσης με την αποχέτευση ανά παροχή, το οποίο επιβάλλεται άπαξ, καθώς και το ετήσιο πάγιο τέλος αποχέτευσης για το έτος 2021 ανά παροχή σ' όλους τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν συνδεθεί υποχρεωτικά με το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης των Καλαβρύτων".

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι,

Τελικά ποια είναι τα "πόπολα" στον δήμο Καλαβρύτων;

Αυτοί οι νομοταγείς, που συνδέθηκαν υποχρεωτικά με το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης των Καλαβρύτων, πληρώνοντας στον δήμο, 460 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων και του αντίστοιχου φρεατίου σύνδεσης και καλούνται τώρα να πληρώσουν άλλα 86,80 ευρώ ετήσιο πάγιο τέλους αποχέτευσης έτους 2021;

Ή μήπως αυτοί που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ, αφού ούτε συνδέθηκαν, ούτε τους εξανάγκασε κανείς να συνδεθούν με την αποχέτευση και που τους εξαιρεί αμείβοντάς τους; ο Δήμος Καλαβρύτων, από τα 86,80 ευρώ ετήσιου παγίου τέλους αποχέτευσης έτους 2021; 

Ο καθένας ας δώσει την απάντηση στον εαυτό του και ας αποφασίσει αν, στα πλαίσια του... γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού αντιδράσει, ή αν θα σκύψει το κεφάλι, το καταπιεί, το χωνέψει και γυρνώντας από την άλλη πλευρά συνεχίσει τον ύπνο του δικαίου.

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com